We ship worldwide – Customs duties and taxes included - Free shipping on orders over 1400 NOK

"Denne oppfinnelsen skal gjøre reisen din enklere"

"Denne oppfinnelsen skal gjøre reisen din enklere"

Ålesundsgründere vant 110.000 kroner i nasjonal konkurranse

Denne oppfinnelsen skal gjøre reisen din enklere

Tre unge ålesundsgründere har utviklet et produkt som kan sikre deg papirløs innsjekking og sporing av bagasjen. Torsdag vant de 110.000 kroner i en nasjonal konkurranse.

Det var på reise til plattform at oljeingeniøren Jan Vidar Nalbant kom på ideen om en digital bagasjelapp som sikrer både papirløs innsjekking og sporing av bagasjen. Senere kom krisa i oljenæringa og Nalbant ble permittert. Da gikk han i gang med å jobbe med ideen på fulltid.

– Så du kan si at dette er en innovasjon som har direkte utspring fra krisa i oljenæringa, sier Øystein Tvedt.

Han er en av to andre med-gründere til det nye produktet. De tente på ideen da Nalbant presenterte den for dem.

Her er to av gründerne, Øystein Tvedt og Øystein Aarsæther etter at det ble klart at bagID vant Storebrand Innovation Challenge torsdag.  

Her er to av gründerne, Øystein Tvedt og Øystein Aarsæther etter at det ble klart at BagID vant Storebrand Innovation Challenge torsdag.

Digital skjerm

Ideen går ut på at man henger en såkalt BagID på kofferten, en digital bagasjelapp, på bagasjen når man reiser med fly i stedet for en tradisjonell bagasjelapp. Denne har en digital skjerm, der folks bagasjeopplysninger vises. Med BagID kan passasjerene både få en papirløs innsjekking og mulighet til å spore bagasjen nøyaktig.

– Allerede før avreise vil du kunne se om kofferten er ombord i flyet ved hjelp av en mobilapp, forteller Tvedt.

Støtte

Torsdag vant de tre gründerne på 24 og 25 år en nasjonal innovasjonskonkurranse i regi av Storebrand.

– Vi vant både juryprisen og publikumsprisen. Vi har jobbet med ideen intensivt i et år nå, så at vi får positiv respons betyr mye for oss. I tillegg kommer selvsagt pengene godt med, sier Tvedt.

Han understreker at prosjektet ikke hadde vært mulig uten støtte fra Innovasjon Norge.

– Vi har også brukt av egne midler, men støtten fra Innovasjon Norge har vært avgjørende for oss. Vi er dessuten glade for at solide støttespillere som Avinor og Widerøe er med på laget, sier Tvedt.

Vil ha pilotkunder

Etter ett år med idéutvikling er produktet snart klart til å testes på markedet.

– Om en måneds tid skal produktet testes ved Ålesund lufthavn Vigra. Til det trenger gründerne å komme i kontakt med pilotkunder som vil være med på testingen.

– Folk kan registrere seg på nettsiden eller Facebooksiden vår. Den første testingen blir spennende. Dette er imidlertid et produkt som ikke bare kan funke på Vigra, det må funke overalt i verden.

Moden

Tvedt tror at BagID vant Storebrands pris fordi produktet i fremtiden vil kunne spare forsikringsbransjen for store summer.

– Årlig forsvinner det bagasje verden over til en verdi av over to milliarder amerikanske dollar. Om en digital bagasjelapp kan bidra til at store deler av disse kostnadene blir spart, er det selvsagt ønskelig både for forsikringsbransjen og for folk flest.

Nå håper Tvedt og de andre to gründerne at produktet vil slå an.

– Vi er i alle fall overbevist om at tiden er moden for det.

Source: https://www.smp.no/nyheter/2016/11/13/Denne-oppfinnelsen-skal-gj%C3%B8re-reisen-din-enklere-13785319.ece