We ship worldwide – Customs duties and taxes included - Free shipping on orders over 1400 NOK

«BagID en Norsk oppfinnelse med luft under vingene»

«BagID en Norsk oppfinnelse med luft under vingene»

BagID en Norsk oppfinnelse med luft under vingene

bagId Norsk oppfinnelse

Tre unge norske grundere med en unik ide. To år senere er BagID en realitet og verden ligger for deres føtter. I dag åpner forhåndssalget av den smarte bagasje lappen. 

-Det er en spennende reise å få være med å bidra til BagIDs utvikling frem til dagens lansering. Kun et tidsspørsmål før den norske oppfinnelsen vil ta verden med storm.

BagID GO er den første enheten som kontinuerlig sporer bagasjen, inkluderer bagasjebehandlingssensorer og en tyveribeskyttelse hvis bagasjen forsvinner ut av syne.

For flyselskapene og flyplassen får de økt kontroll over bagasjen. Gjennom at bagasje håndteringen blir mer digitalisert ved smarte sensorer og ny IoT-teknologi. Dette reduserer sannsynligheten betydelig for at bagasjen går tapt, øker sikkerheten og effektiviteten til flyselskapene, samt flyplassene.

Fra før har Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, uttalt at han ble svært positiv da han fikk anledning til å teste ut løsningen sammen med de norske gründerne bak bagID. Han pekte blant annet på verdien av å spare tid og hvordan en slik løsningen nettopp vil bidra til å spare tid på flyplasser over hele verden.

– Vi har helt siden denne oppfinnelsen ble presentert for oss i 2015 fulgt nøye med på reisen til BagID. Vi er en stolt samarbeidspartner og vi har lenge sett frem til dagens lansering. Det forteller kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug.

Spennende førjul for Norsk oppfinnelse

Det er imidlertid ikke bare Næringsministeren som følger med på radaren når BagID endelig blir tilgjengelig for forbrukere over hele verden. Både flyplasser og flyselskaper kommer til å følge spent med, og det er allerede flere tusen reisende som har satt seg på venteliste før lanseringen i dag.

På lag med telegigant

Det er mange som vil være med på leken, og en annen aktør som har klokkertro på den norske storsatsingen, er ingen ringere enn Telenor. Forretningsutvikler innen IoT hos Telenor Norge, Sofia Tropé, forteller at Telenor er svært engasjerte i norske nyvinninger.

– Absolutt! Telenor er en god strategisk partner innen kommunikasjon og testing. Vi ønsker å være en sentral aktør for å fremme og ikke minst utvikle innovative løsninger i inn- og utland, sier hun.

– Jeg tror forbrukere og flytransportnæringen kan dra nytte av et spennende produkt som BagID GO. Tingenes internett gir oss uendelig med muligheter, hvor blant annet tracking kommer til å bli løftet til et nytt nivå. Nå som vi har skrudd på tingenes internett på vårt 4G-nett vil BagID alltid kunne være koblet til et sikkert nett med suveren dekning, sier Tropé.

Mange samarbeidspartnere

Gründeren bak BagID, Jan Vidar Nalbant, er glad for å ha støtte fra flere norske tungvektere før lansering. Han er også tydelig på at det er mange som fortjener en stor takk og som bidrar til å virkeliggjøre denne norske nyvinningen.

– BagID har helt siden begynnelsen engasjert stort og bredt. Vi tror det har en sammenheng med at vi har skapt et produkt som mange forhåpentligvis ser gleden av.

– I tillegg til Widerøe, Telenor og Innovasjon Norge, har blant andre SINTEF bidratt med forskning. Det samme har VIPPS som legger til rette for at vi kan benytte deres nye løsninger. Det gjør de fordi de har så stor tro på bagID og derfor er alle innvolverte enige om at dette er en stor dag.

BagID GO kan bestilles i dag til 599,- på www.bagid.com

Source: https://frequentflyer.no/2018/12/08/bagid-en-norsk-oppfinnelse-med-luft-under-vingene/