Wir versenden weltweit – Zölle und Steuern sind inbegriffen - Kostenloser Versand über 1400 NOK.

"Tre nordmenn tror at denne vil gjøre flyreisen enklere"

"Tre nordmenn tror at denne vil gjøre flyreisen enklere"

BagID er navnet på produktet en trio med norske gründere tror kan erstatte dagens bagasjelapper på flyet og gjøre reisen enklere.

Fikk ideen da bagasjen ble forsinket

Blant fordelene de trekker frem er at man unngår innsjekkingskøer, den sporer bagasjen og mindre sløsing av papir.

– Vi vil at du skal feste en BagID på kofferten en gang for alle. Denne digitale skjermen gir en papirløs innsjekk, og du kan sjekke inn når som helst og fra hvor som helst i verden. Via en mobilapp kan du kontrollere at bagasjen følger deg på veien. Dermed blir flyreisen enklere både for deg og flyselskapene, forteller Jan Vidar Nalbant, Øystein Tvedt og Øystein Aarsæther til Sparebanken Møre.

Nalbant forteller at det var under en jobbreise til olje- og gassfeltet Goliat at ideen kom. Arbeidet ble nemlig utsatt fire dager fordi bagasjen og utstyret forsvant.

– Jobben kunne vært utført og penger spart hvis vi hadde visst tidligere at bagasjen ikke kom før om fire dager, sier han til banken.

En digital bagasjelapp

Hva er egentlig BagID? Jo, det er en digital bagasjelapp, som inneholder bagasjeopplysninger, man fester på kofferten og som kan erstatte den tradisjonelle bagasjelappen man skriver ut på flyplassen. Når man har bestilt en flybillett og er klar for reisen, kan man sende bagasjelappen digitalt til BagID. Via appen kan man også spore kofferten slik at man for eksempel vet om bagasjen kom med på flyet.

Nalbant bekrefter i en e-post til ITavisen at BagID kan brukes med alle flyselskaper, men at man i enkelte tilfeller må taste inn informasjonen manuelt.

– Vi jobber uansett med flere av verdens største flyselskaper slik at all BagID-funksjonalitet vil være tilgjengelig for de fleste fra lansering, pluss de største i Norden, skriver han i e-posten.

Løsningen er selvsagt ikke begrenset til fly og man kan også bruke den som tyverisikring på når man reiser kollektivt. Hvis kofferten plutselig er utenfor mobilens rekkevidde (via Bluetooth i dette tilfellet), blir man varslet på telefonen.

Slik mener trioen at bagID gjør reisen enklere og mer bekymringsfri.

Kjemper om én million kroner

Nå kjemper selskapet om å finne én million kroner i NÆRINGSTEFT – et stipend som utdeles av Sparebanken Møre. BagID-gründerne sier de kan vinne stipendet fordi deres idé løses et reelt problem som flyreisende kjenner seg igjen i.

– For hvem har vel ikke stått i kø før innsjekk, strevd med å lime på bagasjelappen eller opplevd bagasje på avveie? Vi digitaliserer en prosess som åpenbart trengs å moderniseres, og den er miljøvennlig. Vi skal lage et bagasjehåndteringssystem slik at flyselskapene kan håndtere bagasjen bedre, som sikrer kontroll og skaper trygghet.

Source: https://itavisen.no/2018/03/02/tre-nordmenn-tror-at-disse-vil-gjore-flyreisen-enklere/